Action-kamera vertailu – Polaroid Cube vs Hero Kamera

Tervetuloa GoPro-Kamera.com sivustolle. Meiltä löydät kamera-arvostelut ja paljon muuta hyödyllistä tietoa GoPro tuotteista ja muista Action-kameroista.

Action-kamera vertailu – Polaroid Cube vs Hero Kamera

Polaroid-Cube-action-kamera

 

Tässä vertailussa tutustumme uuden Polaroid Cuben ja edullisimman GoPro Hero kameran eroihin ja kerromme, mitä todellisuudessa tulet saamaan rahoillesi vastineeksi.

 

Erilaisia action-kameramalleja ilmestyy tällä hetkellä markkinoille enemmän kuin sieniä sateella. Yksi viimeisimmistä kilpailijoista GoPro Herolle on Polaroid Cube, jossa on pyritty yhdistämään hyvät kuvausominaisuudet, tyylikäs ulkokuori, pieni koko ja edullinen hinta. Mutta onko tässä sitten onnistuttu?

Nopealla vilkaisulla tuotteiden teknisiin tietoihin voisi melkein tehdäkin johtopäätöksen, että Polaroid Cube on oikea valinta näiden kahden kameran väliltä, mutta jotain heikkouksia GoPro Hero kameraan verrattuna siitä kuitenkin löytyy.

Polaroid Cube on ensinnäkin noin pari kymmentä euroa edullisempi, mikä ei sinänsä ole lainkaan huono asia, mutta hinnan mukana joudut tinkimään mikrofonista. Sitä nimittäin Polaroid Cube kamerasta ei löydy, eikä löydy myöskään audio-liitäntää, jolla saisit kytkettyä erillisen mikrofonin. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että kameralla ei ole mahdollista tallentaa ääntä lainkaan. Lisäksi ehkä suurimmat ongelmat tämän action-kameran käytössä ovat heikko lisävarustevalikoima sekä pienempi kuvauskulma. Kun GoPro Hero kameraan on saatavilla lähes rajaton määrä erilaisia telineitä ja kiinnikkeitä, niin Polaroid Cubeen löydät vain muutamia erilaisia kiinnitysvaihtoehtoja, mikä rajoittaa huomattavasti kameran käyttöä.

 

polaroid-cube-2-action-kamera

 

Polaroid Cube kameran akku on myös hieman heikompi kuin Hero action-kamerassa, mikä vaikuttaa kameran käyttöön siten, että Polaroid Cube action-kameralla kuvaat noin 1,5 tuntia yhtäjaksoisesti, GoPro Hero kameran tarjoaman 2,5 tunnin sijaan. Tämä luonnollisesti vaikuttaa siten, että kannattaa varautua kantamaan esimerkiksi USB-lisäakkua mukana rinteessä tai missä ikinä päätätkään kuvata. Ainiin, ja ei tietysti pidä unohtaa, että Polaroid Cube ei ole vedenpitävä. Kamera on itsessään roisketiivis, mikä voi sekoittaa monia. Siihen on toki saatavilla vedenpitävä kotelo, joka mahdollistaa kuvaamisen veden alla. GoPro Hero kamerassa tämä kotelo on integroituna ja se mahdollistaa videon kaappaamisen aina 40 metrit syvyyteen asti.

Yleiset kuvausominaisuudet ja kuvanlaatu molemmissa action-kameramalleissa on kuitenkin melko samaa luokkaa. Molemmilla kameroilla voit kuvata sekä 1920x1080p ja 1280x720p videokuvaa sekä ottaa yksittäiskuvia. Itse asiassa Polaroid Cube kameralla otat 6 megapikselin kuvia, kun vastaava numero GoPro Hero kamerassa on 5 megapikseliä. Tämä ei kuitenkaan kuvien laatuun vaikuta juurikaan. Tämän lisäksi muutkin jäljelle jäävät ominaisuudet ja puutteet ovat melko yhtäläiset.

Molemmista action-kameroista löytyviä puutteita ovat muun muassa:

  • Ei zoomia
  • Ei näyttöä
  • Ei salamaa
  • Ei mikrofoniliitäntää
  • Ei kuulokeliitäntää

 

Yhteenveto Polaroid Cube action-kamera vs GoPro Hero kamera

Polaroid action-kamera on tyylikäs ja pieni paketti, mikä myös irtoaa kaupoista lähes hämmästyttävän pieneen hintaan. Joistakin puutteistaan huolimatta tämä action-kamera on kuitenkin ehdottomasta harkitsemisen arvoinen laite, jos haluat kameran noin 100 euron hintaan. Kuitenkin vaikka Cube on noin 20-30 euroa edullisempi, kuin edullisin GoPro Hero kamera, niin tämä etu katoaa, jos päätät ostaa vedenpitävän kotelon.

Omasta mielestäni GoPro Hero kameran parempi akku, mikrofoni ja integroitu vedenkestävä kotelo menevät kuitenkin Polaroid Cuben ehkä hieman tyylikkäämmän ulkokuoren edelle, jonka ansiosta Hero kamera onkin näistä kahdesta se selkeä voittaja. Tosin jos budjettisi kestää hieman tätä kalliimmat kamerat, niin kannattaa ehdottomasti vilkaista esimerkiksi GoPro Hero4 Silver kameraa ennen ostopäätöksen tekemistä.

 

gopro-hero-action-kamera-4

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *