GoPro Hero 8 Black (Special Bundle) kamera-arvostelu

Tervetuloa GoPro-Kamera.com sivustolle. Meiltä löydät kamera-arvostelut ja paljon muuta hyödyllistä tietoa GoPro tuotteista ja muista Action-kameroista.

GoPro 8 takaa

GoPro Hero 8 Black arvostelu

Hero8 on ollut jo pitkän aikaa GroPro-fanien odotuslistalla. Menestyksekkään Hero7:n jälkeen uudesta Hero-mallista on toivottu yhtä suurta harppausta eteenpäin. Odotus on vihdoin päättynyt, kun Hero 8 on tullut kauppoihin ja tässä vaiheessa voimme jo todeta, että odotettu aika ei ole mennyt hukkaan!

Mutta millä tavoin Hero8 on parantunut edeltäjistään? Tässä arvostelussa pureudumme asiaan tarkemmin.

GroPro Hero8 Special Bundle ensivaikutelma

Lokakuussa 2019 valmistajan kotisivuilla ennakkotilattavaksi tullut GoPro Hero8 Black on nyt saatavilla 459 euron hintaan ja sen muotoilu ja ominaisuuksien kehitys näyttää alustavasti heittävän sen suoraan action-kameroiden kuninkuusluokkaan.

Monet vloggaajahenkisemmät kuvaajat ovat toivoneet Hero8:iin etunäyttöä, mutta tätä ominaisuutta ei olla valitettavasti standardimalliin lisätty. Tämä osin onkin melkeinpä ainoa harmittelun aihe, mitä tästä mallista löytyy. Mutta tämä ominaisuus on myös ostettavissa erillisesti ”Display Mod”-nimisenä lisäosana, joten hätä ei ole tämän näköinen.

Prosessorina Hero 8:ssa on aikaisemmista Hero6 ja Hero7-malleista tuttu GP1-siru.

GoPro Hero 8 Black Special Bundle boksi

Muotoilu ja näyttö

Vaikka Hero8 muistuttaakin ulkoisesti paljon edeltäjäänsä Hero7 Blackia, niin sen sisältöä on kokenut tuntuvia parannuksia. Linssissä ei ole enää irrotettavaa suojaa, vaan se on kiinteästi suojattu naarmun- ja iskunkestävällä lasilla, joka on tuplasti kestävämpi, kuin edeltäjänsä linssinsuojus. Kiinteän linssi on myös parantanut tuntuvasti mikrofonien äänenlaatua ja niiden tuulenvaimennustakin ollaan parannettu tuntuvasti.

Muotoilultaan Hero8 on edeltäjäänsä korkeampi ja ohuempi, mutta koska näiden mallien suunnittelu on lähellä toisiaan, niin se tarkoittaa erittäin miellyttävää kuljetusmukavuutta tiukemmissakin vaatteissa. Kumitettu pinta valtaosassa kameran etuosaa ja kulmia pitää huolen siitä, että kamera ei lipsahda käsistä. Se on myös Hero7:ää kevyempi (Hero8 126g, Hero7 142g), mutta tuntuu siitä huolimatta entistä tukevammalta rakenteeltaan. Kameran kotelo kestääkin todella tuntuvaa käsittelyä ja on vedenpitävä 10 metrin syvyyteen asti.

Takanäyttö on todella laadukas. Kompaktin kokoinen kosketusnäyttö vastaa hyvin komentoihin ja näkyy hyvin aurinkoisissakin olosuhteissa. Kamerassa myös äänikomennot: 14 kappaletta 11 eri kielellä ja kuudella aksentilla, mutta huomasimme käytössä, että nämä komennot eivät aina rekisteröityneet täysin, jos taustalla on kovempaa melua, esimerkiksi pyöräillessä tai surfatessa.

Video- ja still-kuvaus

GoPro Hero 8 Black tukee useita resoluutioita videon tallentamisessa, alkaen 1080p 240fps:stä aina 4K 60fps:ään asti. Kuvassa voidaan käyttää seka 4:3, että 16:9 suhdetta ja kaikki resoluutiot tukevat paranneltua. Hypersmooth 2.0 -ominaisuutta. Tämä tekee Hero8:sta erittäin vakaan ja laadukkaan kameran videon tallentamiseen ja viimeistään 4K-laadulla otetun kuvan laatu on henkeäsalpaavan tarkka. Vaikka specseiltään videon resoluutio onkin sama kuin edeltäjässään Hero7:ssa, niin parannettu bit rate (100Mbps verrattuna Hero7:n 78Mbps) mahdollistaa entistä paremman kuvan paremman tiedonsiirron ansiosta.

GoPro 8 edestä

Still-kuvien tasoa on myös paranneltu Hero7:sta uusilla ominaisuuksilla. Nyt voi myös halutessasi tallentaa kuvat käsittelemättöminä raakafiluina ja jpeg-muodossa. SuperPhoto-ominaisuus valitsee sinulle parhaan kuvan käsiteltäväksi ja HDR käsittelee kuvat parhaiten hyvin valaistuihin olosuhteisiin, joissa on hitaasti liikkuvia kohteita.

Viimeinen arvosana

GoPro Hero8 Black on tällä hetkellä markkinoiden tasokkain toimintakamera, joka tulee lähimmäksi täydellisyyttä verrattuna kilpailijoihinsa kaikissa kuvausolosuhteissa. Se on todella helppokäyttöinen ja saa siitä huolimatta aikaan ilmiömäisen tasokkaita kuvia. HyperSmooth 2.0 takaa erittäin vakaan kuvanlaadun ja parannellut ominaisuudet vain nostavat pisteitä entisestään. Koteloon sisäänrakennettu teline on myös innovatiivinen ja tervetullut ajansäästäjä.

Jos etsit erittäin laadukasta action-kameraa, niin Hero8 on ehdottomasti tämän hetken paras valinta.

Plussat:

+ Ilmiömäisen vakaa kuvanlaatu

+ Kehyksetön muotoilu on aikaisempia malleja sulavampi

+ Todella kestävä kotelon rakenne

+ Kuvien jälkikäsittely on helppoa GoPro-sovelluksen avulla

+ Paranneltu äänenlaatu mikrofoneissa

+ Uudet aikavälitysmoodit

+ Hyvin toimivat esiasetukset kuvaamiseen, jotka säästävät aikaa

+ Sisäänrakennettu teline on erittäin kätevä

+ Loistava video- ja kuvalaatu

+ Paljon tilanne- ja ympäristökohtaisia asetuksia

Miinukset:

– Äänikomennot eivät aina tottele taustamelussa