GoPro Hero kamera arvostelu

Tervetuloa GoPro-Kamera.com sivustolle. Meiltä löydät kamera-arvostelut ja paljon muuta hyödyllistä tietoa GoPro tuotteista ja muista Action-kameroista.

Viimeiset vuodet GoPro on valmistajana hallinnut ylivoimaisesti action kamera markkinoita kalliimman hintaluokan malleissa. Uusi GoPro Hero kamera on suunnattu ensimmäisen action kameran ostajille ja satunnaisille käyttäjille.

Tämä kamera on myynnissä Suomalaisissa verkkokaupoissa noin 150-200 euron hintaan ja ulkomailta tilattaessa kameran saa noin 110 eurolla. Tämä tekee siitä lähes 300 euroa halvemman, kuin lippulaivamalli Hero4 Black. Tosin myös kameroiden ominaisuuksista löytyy huimia eroja. Tämä GoPro kamera tarjoaa kuitenkin 110 euron kameraksi muutamia varsin päteviä ominaisuuksia, kuten FullHD videokuvauksen 30fps laadulla sekä 720p kuvauksen 60fps laadulla. Tämä ei ole lainkaan huonosti, jos verrataan moniin 500 euron järjestelmäkameroihin, jotka eivät pysty tähän.

GoPro Hero kamera ei ole silti automaattinen ostos sen edullisemman hinnan takia, sillä ominaisuuksiltaan se on hyvin kaukana sen kalliimmista serkuista Hero Black ja Silver malleista. Kuitenkin se voi olla järkevä valinta esimerkiksi satunnaisille käyttäjille tai jos etsit edullista keinoa kuvata useammalla kameralla.

GoPro HERO Action kamera Edestä

Ominaisuudet ja tyyli – Hero action kamera

Ensivilkaisulta GoPro kamera näyttää sen integroidussa kotelossa hyvin paljon samalta, kuin kaikki muutkin Hero kamerat. Se painaa vain hieman yli 100 grammaa ja on myös kooltaan varsin pieni. Kameran integroitu kotelo on vedenpitävä 40 metriin asti, mikä antaa mahdollisuuden kuvata myös veden alla. Ikävä kyllä, kotelo naarmuuntuu helposti ja kun kolhaiset sitä ensimmäisen kerran, on GoPro kamera jumissa tässä laatikossa. Muissa Hero malleissa kotelo on helposti vaihdettavissa toiseen.

Herosta löytyy perinteiseen malliin MicroSDHC –muistikortti paikka, joka tukee kortteja aina 32 GB asti sekä Mini-USB portti, mikä mahdollistaa laitteen lataamisen sekä videon siirron tietokoneelle. Micro-HDMI portti tästä mallista kuitenkin puuttuu, mikä ei toisaalta ole suuri menetys käytettävyyden kannalta.

Suurempi menetys taas on lisävarusteportin puuttuminen. Tämä tarkoittaa, että kameraan ei ole mahdollista liittää lisäakkua, WiFiä tai ulkoista LCD näyttöä, eikä oikeastaan mitään muutakaan lisävarustetta. Ainoa keino saada laitteeseen lisää virtaa kuvaus sessioiden välissä on yhdistää se USB:n kautta tietokoneeseen tai kannettavaan akkuun, mikä voi olla ratkaiseva este tämän mallin valitsemiseen monelle.

GoPro HERO Action kamera Akku

Kuvausominaisuudet ovat myös kaukainen itku siitä mihin Black ja Silver mallit pystyvät. Maksimi video resoluutio on 1080p 30fps laadulla tai 720p / 60fps. Asetuksista on mahdollista valita myös 720p / 60fps kuvaus ”SuperView” –ominaisuudella, mikä käytännössä tallentaa 4:3 videokuvaa ja digitaalisesti skaalaa sen 16:9 kuvaksi.

Hero GoPro kamera mahdollistaa myös yksittäiskuvien ottamisen viiden megapikselin laadulla (Hero Black 12megapikseliä ja Silver 10). Niihin vaihtoehdot ovat sarjakuvaus (viisi kuvaa sekunnissa), ”time-lapse” –kuvaus määrätyin väliajoin (min. 0.5 sekuntia).

Tämä GoPro kamera on varustettu 1180mAh litium akulla, mikä on oikeastaan samaa tasoa, kuin kaikissa muissakin Hero kameroissa. Sillä saat tallennettua videokuvaa noin 2,5 tuntia, mikä ei ole lainkaan huonosti. Tosin pitää jälleen muistaa, että lisäakkujen kantaminen mukana ei ole vaihtoehto integroidun akun takia.

GoPro HERO Action kamera sivusta

Yhteenveto – GoPro Hero kamera

Hyvää: GoPro Hero kamera mahdollistaa melko hyvälaatuisen videokuvan tallentamisen erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella sekä vedenpitävän kotelon ansiosta kuvaat sillä aina 40 metrin syvyyteen asti.

Huonoa: Erittäin rajalliset kuvausasetukset. Hero action kamera on myös polykarbonaatti kotelossa, mistä sitä ei voi irrottaa. Tämä tarkoittaa, että akun vaihto ei ole mahdollista.

Super huonoa: Integroitu akku.

Yhteenveto: Tämä GoPro kamera on erittäin edullinen vaihtoehto, kun haluat pienen action kameran. Erittäin rajalliset kuvausasetukset ja WiFi:n puuttuminen voivat kuitenkin ruveta harmittamaan jälkikäteen. Kameran integroitu akku myös rajoittaa kuvaamista huomattavasti, sillä et voi vaihtaa uutta akkua virran loputtua. Suosittelemme Hero Black tai Silver malleja, mikäli hinta ei ole este.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *