GoPro Hero3 White kamera arvostelu

Tervetuloa GoPro-Kamera.com sivustolle. Meiltä löydät kamera-arvostelut ja paljon muuta hyödyllistä tietoa GoPro tuotteista ja muista Action-kameroista.

Toisin kuin GoPron edellisen sukupolven kamerat, Hero3:a on saatavilla kolmea eri mallia, joiden ominaisuudet eroavat selvästi toisistaan. Tässä keskitymme GoPro Hero3 White kamera mallin arvioimiseen, joka on samalla myös sarjan edullisin action kamera.

Ulkomailta tilattaessa tämä GoPro kamera lähtee noin 160 euron hintaan ja Suomen sisällä verkkokaupoissa hinnat pyörivät noin 200-265 euron välissä.

GoPro HERO3 White - Lumilautailu

GoPro Hero3 White kamera on ulkonäöltään hieman vanhanaikainen, mikä tuskin kuitenkaan yllättää yhtäkään Hero2 sarjan fania. Kuitenkin GoPro on onnistunut huomattavasti pienentämään Hero3 kameraa sen fyysiseltä kooltaan kuvanlaadusta tinkimättä. Numeroiksi laitettuna GoPro Hero3 White kamera on 30 prosenttia pienempi ja 25 prosenttia kevyempi, kuin vanha malli. Action kamera usein kiinnitetään kypärään tai muuhun varusteeseen, joten pienempi koko on enemmän kuin ratkaiseva tekijä. Kameran mukana tulevat liima kiinnikkeet antavat mahdollisuuden tehdä juuri tämän. Nämä liima kiinnikkeet kestävät hyvin kulutusta ja myös vedenkestäviä, joten voit käyttää niitä hyvin esimerkiksi surffatessa.

GoPro HERO3 White - Surffaus

Tekniset tiedot ja ominaisuudet – Hero3 White action kamera

Hero3 White GoPro kamera on edullisen hintaluokan action kamera, joka silti vakuuttaa videokuvaus ominaisuuksillaan. Millä se todella erottuu vanhemmista malleista, on sen eri kuvausmahdollisuuksien säätö. Tässä kamerassa voit valita haluatko ottaa 1080p laadulla videota 30 fps nopeudella vai 720p / 60fps nopeudella. Yksittäiskuvia voit puolestaan ottaa maksimissaan 3 kuvaa sekunnissa tai säätää ”time-lapse tilaan”, jolloin GoPro kamera ottaa kuvia automaattisesti tietyin väliajoin. Yksittäiskuvien laatu tässä mallissa on 5 megapikseliä, mikä on selvästi huonompi kuin esimerkiksi Hero3+ Silver mallissa, joka on varustettu 10 megapikselin kameralla.

Videokuvan laatu kamerassa puolestaan on huomattavasti parempi, kuin edeltävissä malleissa. Tämä on saavutettu uuden f/2.8 kiinteällä valovoimalla varustetun linssin ansiosta, mikä tekee kuvasta tarkemman ja vähentää vääristymiä. Vedenpitävää koteloa käytettäessä kuvat säilyvät edelleen melko tarkkoina myös veden alla kuvattaessa. Linssi mahdollistaa myös videon tallentamisen 170 asteen kulmassa, joten on hyvin epätodennäköistä, että mitään oleellista jäisi kuvan ulkopuolelle. Tosin kalansilmä efektiä ei ole täysin poistettu tässä mallissa, mikä ei välttämättä haittaa, sillä se on samalla myös hyvä tapa lisätä hieman ”draamaa” extreme -videoihin.

GoPro HERO3 White - Skate

Kameran käytettävyyttä on parannettu uudella LCD näytöllä, mikä mahdollistaa eri tilojen vaihtamisen sessioiden välissä. Kameran käyttöliittymä on tosin hieman hankala ja se ottaa hetken totutella ja tekstin lukeminen näytöltä voi olla hankalaa auringonpaisteessa. Tekniikaltaan siinä on käytetty samaa LCD pistematriisi näyttöä, kuin aikaisemmassa Hero2 mallissa.

Hero3 White action kameran voimanlähteenä on käytetty ladattavaa 1050mAh litium paristoa. Suuren virrankulutuksen takia (FullHD video + WiFi) akun kesto voi olla melko huono, joten yhden tai kahden vara-akun mukana kantaminen ei välttämättä ole huono idea. Akku on tosin nopea ja helppo vaihtaa ja niitä tilaat Suomenkin sisältä noin 30 euron kappale hintaan.

Tämä GoPro kamera tulee myös sisäänrakennetulla WiFi:llä varustettuna, mikä on vaikuttavaa, kun otetaan huomioon kameran huomattavasti pienempi koko. Tämä tarkoittaa, että et enää tarvitse erillistä lisälaitetta, jos haluat yhdistää kameran älypuhelimeesi. Lataamalla GoPro sovelluksen puhelimeesi, saat täydellisen näkymän kameran asetuksista ja voit vaihtaa niitä helposti koskematta kameraan. Sovellus mahdollistaa myös ottamasi videon tarkastelun vain muutaman sekunnin viiveellä.

GoPro HERO3 White Action kamera Pakkaus GoPro HERO3 White Action kamera kotelo

Yhteenveto – GoPro kamera Hero3 White

Hyvää: GoPro Hero3 White kamera on pienempi, kevyempi ja sisältää  myös WiFi:n. Erittäin edullinen verrattuna Hero 4 malliin. Loistava GoPro kamera satunnaisille käyttäjille.

Huonoa: Alhaisemman hinnan takia myös ominaisuudet ovat puutteelliset. Ostaessasi tämän kameran, saatat katua sitä myöhemmin. Jos tulet käyttämään kameraa paljon ja noin 150 euron hintaero ei huimaa, suosittelemme Hero4 action kamera malleja.

Yhteenveto: Loistava GoPro kamera hintaluokassaan, mikä voi olla monelle peruskäyttäjälle täysin riittävä. Malli on myös pienen kokonsa ja kevyen rakenteensa ansiosta huomattavasti mukavampi esimerkiksi kypärään kiinnitettynä, kuin edeltävät mallit. Jos noin 150 euron hintaero ei haittaa, niin Black tai Silver GoPro kamera tulisi olla valintasi niiden selkeästi paremman videon laadun takia.