GoPro Hero4 Black Action Kamera Arvostelu

Tervetuloa GoPro-Kamera.com sivustolle. Meiltä löydät kamera-arvostelut ja paljon muuta hyödyllistä tietoa GoPro tuotteista ja muista Action-kameroista.

Erilaiset extreme-lajit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina hurjaa vauhtia ja siitä syystä myös esimerkiksi kypärään kiinnitettävät action kamerat ovat nykyisin laajalti käytössä. GoPro kamera on tunnetuin väline tähän käyttötarkoitukseen ja sitä myös käyttävät lähes kaikki extreme-lajien ammattilaiset.

GoPro Hero 4 Black on POV (point of view ) kamera, minkä kiinnität helposti lähes mihin tahansa varusteeseen, kuten moottoripyörän tankoon, kypärään tai vaikkapa ranteeseen. Syynä niiden suureen suosioon on loistava kuvanlaatu, kestävyys sekä pieni koko, mikä mahdollistaa huippulaatuisen videokuvan tallentamisen jopa kaikista haastavimmissa olosuhteissa tai paikoissa.

GoPro kamerat eivät sisällä erillistä näyttöä, mistä voisit tarkistaa ottamasi videon laadun, mutta se on helposti yhdistettävissä langattoman verkon kautta vaikkapa älypuhelimeesi. GoPro Hero4 Black action kameran laajakulma objekti ottaa videokuvaa myös 170 asteen alueelta, joten on epätodennäköistä, että mitään oleellista jäisi kuvan ulkopuolelle.

GoPron äskettäin julkaisemat uudet mallit ovat GoPro Hero4 Black, Hero4 Silver ja tavallinen GoPro Hero, missä kaikissa on samat perus ominaisuudet, mutta hinnan tippuessa myös kuvan laatu heikkenee. Tässä arvostelussa kuitenkin perehdymme uuteen lippulaiva malliin, mikä on GoPro Hero4 Black.

GoPro HERO4 Black Action kamera teline

GoPro Hero4 Black kameran hinta

Tämä GoPro kamera on myynnissä halvimmillaan noin 410 euron hintaan ulkomailta tilattaessa ja Suomen sisällä hinnat pyörivät noin 480-550 euron paikkeilla. Mainitsemisen arvoiset uudet ominaisuudet ovat 4K videokuvaus jopa 30fps kuvanopeudella (Hero3+ pystyy myös 4K videoon, mutta vain 15fps nopeudella) sekä FullHD videokuvaus 120fps nopeudella. Tämä on hurja määrä tehoa kamerassa, mikä maksaa ainoastaan saman kuin edullisimmat DSLR –järjestelmäkamerat. Muita uusia ominaisuuksia ovat Bluetooth tuki sekä mahdollisuus merkitä paras videoklippi samalla, kun kuvaat sitä.

Paras GoPro kamera ja sen uudet ominaisuudet

Esteettisesti uusi GoPro kamera muistuttaa paljon vanhaa Hero 3+ mallia. Tämä tarkoittaa, että sen mukana tulee myös tuttu vedenpitävä kotelo. Nopeasti käyttöönottamisen jälkeen tulet kuitenkin huomaamaan, että se ei ole suora kopio vanhasta mallista.

Jotkut uudet ominaisuudet ovat melko pieniä, kuten kameran ”status” ja WiFi –valot, jotka olivat ennen edessä. Nämä valot on nyt siirretty LED-näytön vasemmalle puolelle. Ja ennen oikealla puolella ollut WiFi –nappi on nyt siirretty ”asetukset” –napin alle.

Tämä uusi GoPro kameran päällä oleva ”asetukset” –nappi on osa uutta navigointijärjestelmää, mikä itse asiassa helpottaa kameran käyttöä huomattavasti vanhaan malliin nähden.

Akkukotelo on puolestaan siirretty kameran takaa sen alle, mikä tekee akun vaihtamisesta huomattavasti helpompaa ja nopeampaa hankalissa paikoissa. Muiden päivitysten lisäksi GoPro kamera on saanut uuden 3.7v 1080mAh akun, vanhan 3.8v 1160mAh tilalle.

Aiempien Go Pro kamera mallien tapaan, Hero4 Black kamerasta löytyy suojaläpän alta HDMI ja USB liittimet sekä MicroSD –muistikortti paikka.

GoPro Hero4 Black kamera perustuu kahteen osaan, joista toinen on itse action kamera ja toinen on sen vedenpitävä kotelo. Kotelo on tehty helposti irrotettavaksi ja vaihdettavaksi muuhun suojakoteloon, jotka tarjoavat eri tasoista suojaa riippuen, missä kameraa käytät.

Uusi Hero4 GoPro kamera toimitetaan normaalin suojakotelon kanssa, mikä tarjoaa hyvän perussuojan moniin eri tilanteisiin, kuten vedenpitävyyden aina 40 metriin asti. Lisävarusteena siihen on mahdollista ostaa sukelluskotelo tai kolhuilta suojaava kotelo. Vedenkestävää koteloa käytettäessä kameran koko kasvaa hieman, mutta kilpailijoiden action kamera malleihin verrattaessa GoPro kamera on edelleen huomattavasti pienempi.

GoPro HERO4 Black Action kamera tarvikepaketti

Uusi navigointijärjestelmä

Uusi GoPro Hero4 Black kamera on käytettävyydeltään erittäin simppeli. Tämän mahdollistaa sen kolme nappia, minkä kautta pääset täysin käsiksi kaikkiin asetuksiin sekä pystyt aloittamaan ja lopettamaan nauhoituksen. Vaikka napit ovat edelleen samassa järjestyksessä, kuin vanhassa Hero 3+ -mallissa, sen valikoiden käytettävyyttä on hiottu huomattavasti paremmaksi.

Kameran On/Off –nappi löytyy löytyy sen etuosasta ja toimii samalla myös ”mode” (tila) –nappina, kun GoPro kamera on päällä. Tämä mahdollistaa tilan vaihdon kätevästi videokuvauksesta, yksittäiskuviin.

 

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan sanoa GoPro Hero4 Black kameran olevan kannattava ostos, jos noin 100 dollarin hintaero ei ole sinulle ratkaiseva. Sen loistava kuvanlaatu ja laajakulma takaavat hienon videon tallentamisen, jopa kaikista haastavimmissa olosuhteissa sekä vedenkestävä kotelo tekee siitä immuunin roiskeille ja pienille kolhuille. Kyseessä on siis markkinoiden paras action kamera.

 

[product id=”128″]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *