GoPro Hero4 Silver Action Kamera Arvostelu

Tervetuloa GoPro-Kamera.com sivustolle. Meiltä löydät kamera-arvostelut ja paljon muuta hyödyllistä tietoa GoPro tuotteista ja muista Action-kameroista.

GoPro kamera on ollut pitkään paras action kamera vaihtoehto mitä rahalla saa ja näyttäisi, että tähän ei ole tulossa muutosta myöskään lähiaikoina. GoPro Black mallit ovat kauan hallinneet markkinoita, sillä kuten lippulaiva –mallit aina, myös GoPro on lisännyt niihin kaikki parhaimmat omaisuudet. Tässä on tullut kuitenkin muutos GoPro Hero4 Silver kamera –mallin osalta, sillä sen ominaisuudet ovat hyvin lähellä noin 100 dollaria kalliimpaa Hero4 Black GoPro kamera mallia.

GoPro Hero4 Silver kamera on myynnissä noin 330 euron hintaan ulkomailta tilattaessa ja Suomen sisällä hinnat vaihtelevat noin 380 – 450 euron välissä. Tähän hintaan Hero4 Silver action kamera tallentaa videokuvaa 4K tarkkuudella 15fps (kuvaa sekunnissa) nopeudella, hyödyllisemmällä 2,7K resoluutiolla 30fps nopeudella ja ehkäpä tärkeimmällä FullHD laadulla jopa 60fps nopeudella. Myös 720p laadulla kuvaaminen onnistuu 120fps nopeudella.

GoProlla on myynnissä myös perus Hero malli, mikä saatavilla Suomessa vain noin 150 euron hintaan, mutta sen kuvanlaatu on hyvin kaukana Hero4 Silveristä.

Hero4 Black action kamera tarjoaa edelleen selkeästi paremman resoluution ja kuvausnopeuden, mutta Hero4 Silver tarjoaa ensimmäisenä GoPro kamera mallina myös sisäänrakennetun kosketusnäytön. Tämä näyttö tarkoittaa, että sinun ei tarvitse enää välttämättä turvautua pieneen etupuolella olevaan näyttöön asetuksia vaihdettaessa sekä voit tarkastella ottamaasi videokuvaa suoraan kamerasta. Kosketusnäyttö ei myöskään tee tästä kamerasta lainkaan Black mallia suurempaa.

Tyyli ja ominaisuudet – Hero4 Silver action kamera

Ostaessasi Hero4 Silver kameran saat itse kameran lisäksi myös vedenpitävän suojakotelon, mikä pysyy tiiviinä aina 40 metriin asti, kaksi kiinnikettä ja pikalukitus soljet, millä kiinnität sen esimerkiksi kypärään. GoPro kamera -paketti ei sisällä erillistä laturia, vaan sen sijasta saat USD-kaapelin, mikä mahdollistaa laitteen lataamisen tietokoneen kautta. Pakkaus ei myöskään sisällä MicroSD –muistikorttia, minkä tarvitset videokuvan tallentamiseen.

Laitteen ulkonäön lisäksi sen akkukotelon paikka on muutettu kameran alle, mikä tekee akun vaihtamisesta huomattavasti nopeampaa ja helpompaa. Huonona puolena voidaan sanoa, että myös akku on suunniteltu uudestaan ja tämän takia vanhat akut edellisen sukupolven laitteista eivät ole yhteensopivia Hero4 Silver action kamera mallin kanssa.

Vanhoista malleista tuttuun tapaan tämäkin GoPro kamera on varustettu suojaläpällä, minkä alta paljastuu Micro-HDMI, Mini-USB –portit sekä MicroSD –muistikortti paikka, joka tukee kortteja aina 64 GB asti. Mini-USB porttia käytetään laitteen lataamiseen sekä videon siirtämiseen kortilta tietokoneelle, mutta siihen voidaan kytkeä myös erillinen mikrofoni.

Kameran nappien paikat ovat tässäkin mallissa pysyneet samana, lukuun ottamatta vanhaa WiFi oikealla puolella, mikä on nykyisin ”Highlight Tag”. Tämä mahdollistaa videoiden merkitsemisen heti kuvauksen jälkeen ja näin ollen löydät parhaat videosi helposti jälkikäteen. Hero4 Silver ei ole ensimmäinen action kamera tällä ominaisuudella, mutta se on silti hauska ja hyödyllinen lisä.

GoPro HERO4 Silver Action kamera näyttö

Niin… Paljon… Vaihtoehtoja

Tämä GoPro kamera tarjoaa asetuksen säätämiseen lähes loputtoman määrän vaihtoehtoja ja tällä tarkoitan pelkkää normaalia videokuvaa. Lisää tähän vielä ”time-lapse” vaihtoehdot ja normaalit kuvat, niin huomaat nopeasti, että kokeiltavat vaihtoehdot eivät tule loppumaan kesken. Voisin listata ne myös tähän, mutta helpompaa kun käyt katsomassa suoraan GoPron verkkosivuilta tekniset tiedot.

Vaikka videokuvan tallentaminen on mahdollista jopa 4K laadulla, useimmille ihmisille riittävä FullHD 60fps nopeudella sekä 720p tarkkuus 120fps nopeudella ovat varmasti hyödyllisimmät vaihtoehdot. Lisäksi, jos tiputat laadun 60fps ja 720p tarkkuuteen, GoPro kamera tarjoaa mahdollisuuden videokuvan sekä yksittäiskuvien ottamiseen samaan aikaan.

Hyvää: GoPro Hero4 Silver kamera mahdollistaa huippulaatuisen videokuvan tallentamisen haastavissakin olosuhteissa. Sen suuri resoluutio ja nopea kuvanopeus miellyttävät sekä ammattilaisia että aloittelijoita.

Huonoa: Hero4 Silver GoPro kamera tarvitsee edelleen suojakotelon ollakseen vesitiivis. Uudelleen suunniteltu akku puolestaan tarkoittaa, että vanhat akut edellisestä mallista eivät toimi sen kanssa. Tämä action kamera ei myöskään sisällä digitaalista kuvanvakainta.

Yhteenveto: GoPro Hero4 Silver kamera sisältää kaikki vanhan Hero 3+ kameran hyvät puolet ja siinä on ratkaistu ongelmia käytettävyyden osalta, jotka tekevät tästä mallista ehdottomasti yhden parhaista action kameroista mitä rahalla saa. Hero4 Silverin hinta-laatusuhde on myös omaa luokkaansa.

 

[product id=”136″]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *